Livet är smakrikt!

Jag älskar sånt som smakar gott. Eller ja vem gör inte det? Det finns gott om delikatesser som jag tänker skriva om här, med fokus på italienska produkter. Dock kommer du också kunna läsa om svenska produkter här på min blogg. Jag är en matälskare som skriver om delikatesser, förhoppningsvis kommer du att kunna upptäcka nya favoriter när du läser mina inlägg.

En sak jag verkligen älskar är Bottarga, som är fiskrom som masseras för hand, torkas och sedan härdas i havssalt. Det är en gourmetspecialitet från Sardinien och den har en lång historia. Vanligtvis kommer rommen från Tonfisk eller Multe och den kan användas till ett flertal maträtter. Om du aldrig hört talas om det tidigare rekommenderar jag att du provar!

Livet är smakrikt!

Jag är gourmand ut i fingerspetsarna

Ossobuco är en italiensk gryta som många svenskar har provat på. Den tillagas med kalvlägg som kokas tills det är riktigt mört och gott. Denna rätt är en av mina favoriter och jag brukar äta den med risotto, sedan strör jag den klassiska gremolatan på maten. Det ger så härliga smaker med vitlök, persilja och citron. Självklart hittar du vin och tomater i grytan, givet italienskt.

Hos mig kan du både läsa om specifika maträtter och olika gourmetingredienser, som kommer göra det enkelt för dig att bli en hejare på italienska delikatesser. Det finns så mycket mer än lufttorkad skinka och pizza i Italien. Varför inte prova en toskansk brödsoppa, så kallad Ribollita. Det är en rätt som vanligtvis görs på överblivet bröd och en massa grönsaker och rotfrukter.

Har du någonsin provat Sottocenera? Det är en ost som ibland kallas Truffle Cheese då den har bitar av tryffel i sig. Det ger en speciell smak och det är ett måste för finsmakare som älskar ost. Här i vår blogg kan du läsa mer om allt detta och mycket mer som rör gourmetspecialiteter från främst Italien, men även Sverige.